“До побачення!”: українці відмовились надати медичну допомогу на заробітках у Польщі, незважаючи на страховку



В Польщі українка Катерина, попри те, що застрахована, не могла викликати лікаря. Почула у слухавку: “З України? То до побачення!”. Про це повідомляє польське видання “Газета виборча”.

- джерело.

Протягом кількох годин у польській Познані українка домагалася медичної допомоги. Лікарі відмовили молодій жінці у меддопомозі: у слухавці вона почула, що лікар не приїде, бо вона з України.

Катерина та її чоловік родом із Запоріжжя. Вони понад чотири роки мешкають у Польщі, запоріжанка працює у дитсадку, офіційно працевлаштована і має страховку.

Коли вночі з неділі на понеділок жінці стало зле, вона мала майже 40 градусів температуру і не могла підвестися з ліжка, її чоловік подзвонив у екстрену допомогу, та там відмовилися відправляти бригаду, бо гарячка і нежить не є приводом для виклику “швидкої”. Однак продиктували телефони лікарів. Які могли би до них приїхати із візитом додому.

Втім, коли українці почали телефонувати лікарям, то їм раз за разом відмовляли. Також українці почули слова, яких чути не сподівалися: “Панове з України? То до побачення”. Лікар відмовився до них їхати через країну їхнього походження. Величезними зусиллями запоріжани таки вмовили одного медика приїхати до них за гроші. З’ясувалося, що в Катерини запалення легенів. Українське подружжя розказало про свій випадок місцевій пресі, після чого інцидент набув розголосу.


Читайте також:


Залишити коментар: