До 8500 грн: названо штрафи за ухилення від військового обліку



Міністерство оборони своїм наказом розширило список спеціальностей та професій, у яких жінки мають стати на військовий облік.

- джерело.

Військовий облік для жінок – який штраф за ухилення - фото 1

Це означає, що жінок зобов’яжуть стати на військовий облік, якщо професія входить у розширений перелік і вона придатна до проходження служби здоров’я та віку (від 18 до 60 років).

Якщо керівництво компанії взяло на роботу співробітницю без документів про постановку на облік, підприємству та самій працівниці загрожує штраф. Надалі за таке правопорушення можлива й кримінальна відповідальність, повідомляє “АрміяInform”.

Працівницям, які не стали на облік, передбачається штраф у розмірі від 850-1700 грн. Роботодавець же буде змушений заплатити від 5100 до 8500 гривень.

Як зазначається, роботодавець повинен контролювати наявність документів про перебування на військовому обліку у вже працюючих та новоприйнятих робітниць, так само, як і військовозобов’язаних чоловіків, якщо професія є у Переліку. Прийняти їх на роботу він має право лише за наявності військових квитків або тимчасових посвідчень.


Читайте також:


Залишити коментар: