Дієтологи довели користь кави у боротьбі з ожирінням



Вчені за допомогою експерименту довели, що кава не шкідлива для тих, хто худне. Напій корисний для профілактики і боротьби із зайвою вагою.

Американські та іспанські фахівці з харчування довели, що кава корисна тим, хто бореться із зайвою вагою. Кофеїн компенсує негативний вплив неправильного харчування, оскільки здатний сповільнювати відкладення ліпідів і знижувати рівень тригліцеридів, йдеться на сайті Іллінойського університету в США.

- джерело.

Вчені провели низку експериментів на щурах, в ході яких було виявлено, що кофеїн обмежує збільшення ваги і вироблення холестерину. І це, зазначають експерти, незважаючи на те, що піддослідних тварин годували продуктами, багатими жирами і цукром.

Щури, яким місяць давали кофеїн з мате, набрали на 16 відсотків менше маси тіла і на 22 відсотки менше жиру в порівнянні з гризунами, раціон яких був без кофеїну.

Добове споживання кофеїну гризунами було еквівалентне чотирьом чашкам кави для людини.

Вчені вважають, що результати їхнього дослідження виявляться корисними для профілактики і боротьби із зайвою вагою.

Як повідомлялося раніше, названо небезпечну для здоров’я кількість чашок кави на день.

Також стало відомо, що українцям загрожує масове ожиріння – майже третина дорослого населення мають проблеми із зайвою вагою, а 14% страждають від ожиріння.


Читайте також:


Залишити коментар: