Дія запускає нову послугу для захисту від шахрайського оформлення кредитів



“Дія” запускає сповіщення про нові кредити та перевірку кредитної історії в застосунку

Пише - джерело.

Послугу Мінцифри впроваджує разом з Українським бюро кредитних історій.

Це установа, яка веде збирання, зберігання, опрацювання і надає кредитні історії. У неї є вся інформація про позичальників банків, страхових і лізингових компаній, кредитних спілок та інших фінансових інститутів. Про це пише segodnya.ua з посиланням на повідомлення на офіційному порталі “Дія”.

Мета функції

Щодня до Кіберполіції надходять сотні звернень від українців про те, що на них незаконно оформлюють кредити. Сповіщення в “Дії” допоможуть контролювати цей процес та захистять від кредитних шахраїв. Адже про нові кредити на вас та перевірку кредитної історії, яка є обов’язковою для отримання кредиту, ви можете дізнатися миттєво у застосунку. Вам прийде сповіщення.

Як це працює?

Оновлювати застосунок не потрібно, функція вже встановлена за замовчуванням. У Мінцифри радять її не вимикати.

Вам приходить сповіщення про новий кредит (а ви його не відкривали) – ви натискаєте на нього і одразу із застосунку можете перейти за посиланням до Українського бюро кредитних історій і написати скаргу.

Вам приходить сповіщення про те, що хтось перевіряє вашу кредитну історію (зазвичай це робиться для того, щоб відкрити новий кредит) – ви можете швидко на це зреагувати, сконтактувавши з тією чи іншою установою.

Послуга в “Дії” для батьків

У “Дії” отримати грошову компенсацію за “пакунок малюка” можно онлайн.

Послуга має назву “єМалятко”, і подати заяву на її оформлення можна одразу після народження малюка, а в неї тепер входить і грошова компенсація.

Варто зауважити, що компенсацію можуть отримати лише ті батьки, які в пологовому будинку або управлінні соцзахисту населення вибрали гроші замість “пакунку малюка”. У грудні 2021 року ця сума становить 6300 грн.


Читайте також:


Залишити коментар: