Діти тікали, різали вени та труїлися: стали відомі нові жахи знущань у притулку Одеси



Вихованка скандально відомого реабілітаційного центру “Світанок” в Одесі розповіла, як над дітьми знущалися, піддавали тортурам та доводили до самогубства.

- джерело.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на розповідь колишньої вихованки центру, 14-річної Мирослави. При цьому видання відзначає, що за останні роки це вже не перший скандал.

“Одну з нас змусили дістати використаний презерватив з урни, розрізати навпіл і жувати. Після цього її відправили в психіатричну лікарню. Потім винесли стілець, поставили посеред двору, зібрали дітей і при всіх постригли мене першу. Четверо вихователів тримали мене, я сильно плакала, але мене стригли… мене коротше всіх підстригли”, – згадує дівчина.

В результаті знущань діти тікали, різали вени і труїлися, розповідає дівчинка. Вихованці невитримували реабілітації, яку їм влаштовували вихователі та їх помічники. Також, за словами дівчинки, вони били дітей електрошокерами, ставили під холодний душ з метою виховання.

При цьому відсторонений від посади директор закладу Віталій Кондратюк всі звинувачення відкидає. Він також скаржиться на кадрову нестачу і перевірки, які відволікають від роботи.


Читайте також:


Залишити коментар: