Дім на острові: у нардепа Ткаченка знайшли незадекларований будинок. Пахне криміналом



У сім’ї кандидата на пост глави КМДА задекларовані лише дві квартири.

- джерело.

У народного депутата від президентської партії “Слуга народу”, колишнього гендиректора телеканалу “1 + 1” і кандидата на посаду глави КМДА Олександра Ткаченко знайшли незадекларований будинок в Києві. Про це повідомляють “Букви”.

Як пише видання, активіст Ярослав Бондаренко за допомогою відеозйомки зафіксував факт наявності у народного депутата від “Слуги народу” Олександра Ткаченка житлового будинку на Трухановому острові, який не внесений в електронну деклараціію за 2018 рік.

У відеоролику є фото і відео-кадри, на яких в різні періоди, починаючи з 2016 року, біля цього будинку помічені сам Ткаченко і члени його сім’ї. Тобто, цим підтверджується факт проживання в даному будинку нардепа Ткаченко зі своєю сім’єю не менш як три роки.

В електронних деклараціях Ткаченко за 2018 на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, яка була подана 29 серпня 2019 року (у якості народного депутата) і 3 жовтня (як кандидата на пост глави КМДА), відсутні будь-які об’єкти нерухомості, крім двох квартир – одна задекларованна його дружиною, а інша ним особисто.

Згідно з вимогами законодавства суб’єкт декларування повинен задекларувати всі об’єкти нерухомості, що належать йому або членам його сім’ї на праві власності, що перебувають у них в оренді чи на іншому праві користування, незалежно від форми укладання угоди, в результаті якого придбано таке право. Це включає такі об’єкти нерухомості: земельна ділянка, житловий будинок, квартира, офіс, садовий (дачний) будинок, гараж, інше.

Викладена журналістом інформація свідчить про наявність всіх ознак кримінального злочину за ст. 366-1 КК України, яка встановлює відповідальність за надання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України “Про запобігання корупції”, або умисне неподання суб’єктом декларування із зазначеною декларацією.

Відповідальність за цією статтею за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації щодо майна чи іншого об’єкта декларування, що має вартість, настає в разі, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Станом на 1 січня 2019 року ця сума складає 480 250 гривень.

“З огляду на вищевикладені обставини, в діях народного депутата України 9-го скликання Олександра Ткаченка вбачається вчинення кримінального злочину передбаченого ст. 366-1 КК України”, – резюмує видання.


Читайте також:


Залишити коментар: