Денісова каже, що звільняти невакцинованих працівників не можна



Денісова каже, що звільняти невакцинованих працівників не можна

- джерело.

Звільнення працівників виконавчого комітету міськради Івано-Франківська за відмову від вакцинації від COVID буде порушенням прав людини
Про це повідомила Уповноважена з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

Нагадаємо, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцініків під час оперативної наради доручив, щоб у виконавчому комітеті рівень вакцинації був не менше 80%. І пригрозив звільненням невакцинованим.

У зв’язку з цим Денісова зазначає, що ст. 43 Конституції гарантує право кожного на працю і захист від незаконного звільнення.

“Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України № 3018 “Про затвердження дорожньої карти щодо впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2″ від 24 грудня 2020 року, вакцинацію від коронавірусу визначено як добровільну для всіх груп населення та професійних груп. А Кодексом законів про працю України заборонена будь-яка дискримінація у сфері праці; пряме або непряме обмеження прав працівників, у тому числі за станом здоров’я, не допускається”, – додала вона.

При цьому омбудсмен звернула увагу на те, що у своїй резолюції ПАРЄ закликає і рекомендує інформувати громадян про те, що вакцинація не є обов’язковою, і ніхто не може піддаватися політичному, соціальному чи іншому тиску для її проходження.


Читайте також:


Залишити коментар: