Декрет флуссі 2019 дозволить роботу в Італії 30 850 іноземцям



Міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні дозволив приїзд в Італію іноземним працівникам. Він підписав «Декрет флуссі», змінивши у ньому деякі умови, повідомляє “Українська газета в Італії”.

- джерело.

Жодної санаторії в найближчі роки очікувати не варто, проте цього року в Італію зможуть приїхати на роботу 30 850 працівників, із країн що не входять до ЄС.

За умовами, висунутими Сальвіні, уряди країн походження працівників, які дотепер відмовлялися приймати своїх громадян назад, повинні співпрацювати по репатріації нелегальних мігрантів.

Як повідомляла Repubblica.it, міністр планує створити своєрідний “чорний список”, який він використовуватиме як засіб тиску під час укладення угод із рядом країн Африки (Суданом, Сенегалом, Малі, Гамбією, Берегом слонової кості).

Квоти на 2019 рік
Загальні умови виходу квот на 2019 рік будуть подібні до попереднього року.

З 30 850-ти місць, більше половини (18 000) призначені для сезонних працівників. В основному вони будуть зайняті у сільському господарстві під час збору врожаю. Після завершення дії контракту вони (теоретично) повинні залишити територію країни.

12 850 місць призначені для несезонних робочих місць.

Трохи менше 10 000 місць зарезервовані для перетворення (конвертування) дозволів на роботу в інші види дозволів на проживання.

Додаткові умови

Новий пункт цьогорічного Декрету флуссі передбачає запобігання депортації неповнолітніх без супроводу, яким виповниться 18 років та тисячам інтегрованих іммігрантів, які вже працюють з дозволом на проживання для гуманітарного захисту, виданих за старими правилами. Після введення в дію «Декрету безпеки» всі вони повинні були бути депортованими. Проте поправки до Декрету флуссі дозволять їм залишитися в країні.

Із дня на день

Незважаючи на те що рання весна завчасно розбудила природу а разом із нею аграрний сектор економіки, декрету флуссі ще не було опубліковано.

Coldiretti, організація що представляє асоціації сільського господарства Італії, нагадує уряду про необхідність у робочій силі: ” Італії потрібен “декрет флуссі”, що дозволів би іммігрантам приїхати в країну. Незабаром почнеться сезон збору полуниць, а далі – врожаю яблук і винограду. Крім того, молочним фермам в Ломбардії, потрібні руки обходу великої рогатої худоби”.


Читайте також:


Залишити коментар: