Далекобійник із Прикарпаття повернувся до України і опинився на передовій



Останні кілька років Іван Койляк з Івано-Франківська був водієм-далекобійником у престижній іноземній логістичній фірмі. Заробляв дуже пристойні гроші, мріяв започаткувати власний бізнес в Україні.

Пише - джерело.

Коли почалось повномасштабне вторгнення росіян до України, він без роздумів вирішив повернутися на Батьківщину. Проте не одразу визначився, чим буде займатися та як допомагати своїй державі, адже не служив у війську. Історію далекобійника із Прикарпаття на передовій розповідає Арміяінформ, пише Репортер.

Спочатку, оскільки я був професійним водієм, подався у волонтери і возив гуманітарну допомогу на передову українським військовим. Там я побачив усі воєнні жахіття, що накоїли московити в українських селах і містах, — розповідає Іван.

За кілька тижнів 36-річний франківець записався до одного з добровольчих формувань місцевої територіальної громади. Спочатку добровольці підтримували порядок у місті, патрулювали та допомагали місцевим муніципалам і поліції.

Приблизно за місяць-півтора колеги-добровольці почали їздити на польові тренування, навчалися стрільби з пістолета та автомата, а потім і з іншого озброєння, — пригадує Іван. — Я теж їздив на полігон і, по суті, розумів, що незабаром ми теж поїдемо захищати Україну. Чесно — був готовий до цього, хоча і не зовсім розумів всього ризику та відповідальності, котрі мене чекали попереду.

На початку квітня практично весь особовий склад добровольчого формування записався до однієї з бойових механізованих бригад, котра на той час вже стійко та мужньо боронила українську землю. Новобранців одразу відправили на полігон, аби вдосконалити військову підготовку. Там Іван і здобув свою першу в житті військову спеціальність та позивний Vano — скорочено від свого імені.


Читайте також:


Залишити коментар: