Чи може поява коронавірусної мутації “Омікрон” свідчити про початок завершення пандемії



Чи може поява коронавірусної мутації “Омікрон” свідчити про початок завершення пандемії

- джерело.

Незважаючи на зростання нових випадків зараження “Омікроном”, показники госпіталізації та смертності нижчі

Нагадаємо, що українські медики дотримуються думки, що поява коронавірусної мутації “Омікрон” може свідчити про початок завершення пандемії. У всі часи менш агресивні штами витісняли агресивніші варіанти. А за прогнозом тієї ж ВООЗ, в найближчому майбутньому на зміну коронавірусної пандемії прийде ендемія. Це означає, що вірус циркулюватиме, але вже з меншою інтенсивністю, перетікаючи в локальні сплески.

Дослідники з усього світу знаходять все більше доказів того, що коронавірусна мутація “Омікрон” має більш легкі симптоми та нижчий рівень летальності, на відміну від попередніх штамів. У Всесвітній організації охорони здоров’я повідомили, що південноафриканський варіант інфекції вражає верхню частину тіла. Про це пише “Українська правда”, посилаючись на Reuters.

Крім того, незважаючи на зростання нових випадків зараження “Омікроном”, показники госпіталізації та смертності нижчі, ніж на попередніх етапах коронавірусної пандемії. Зазначимо, що результати спостережень підтверджують, що симптоми південноафриканського штаму коронавірусу нагадують ГРВІ. З’являється головний біль, кашель, нежить, чхання та інші.

Сообщение Чи може поява коронавірусної мутації “Омікрон” свідчити про початок завершення пандемії появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар:




Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *