“Чорні ящики” розкрили таємницю катастрофи Ан-26 під Харковом: результати розслідування



У вівторок, 6 жовтня, в Україні оприлюднили висновки авіаційної, льотної та технічної підкомісій Урядової комісії з розслідування падіння війського літака Ан-26 ЗСУ, який впав 25 вересня під Чугуєвом Харківської області, і назвали причини падіння літака і загибелі людей.

- джерело.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook віце-прем’єр-міністр і глава комісії з розслідування катастрофи військового літака Ан-26 Олег Уруський.

Він повідомив, що за результатами дешифрування бортових самописців повністю відновлено трагічний політ літака Ан-26Ш, а також встановлено зміст перемовин, які велися як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів.

Розслідування встановило, що технічною причиною нештатної роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по “ВКМ” (вимірювач крутного моменту) стала відмова у роботі одного з блоків системи управління двигуна. Також розслідування засвідчило наявність грубих порушень, як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів загалом.

“Наразі Урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака Ан-26Ш продовжує свою роботу. Міністерство оборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня 2020 року, після чого матеріали будуть передані до військових комісаріатів і, орієнтовно, після 15 жовтня 2020 року очікується розпочати процес виплат компенсацій сім’ям загиблих”, – додав Уруський.


Читайте також:


Залишити коментар: