Виноград часто вживають для профілактики онкологічних захворювань. Однак ця літня ягода має й інші властивості. В чому користь винограду – читайте в матеріалі
Пише - джерело.Яка користь винограду для організму
Виноград часто називають “ягодою життя” і ось чому:
позитивний вплив на серцево-судинну систему – вживання винограду допомагає знизити ризик утворення тромбів, а також збільшує рівень оксиду азоту в крові (саме він запобігає утворенню згустків крові);
покращення роботи мозку – ця літня ягода позбавить вас від безсоння, полегшить головний біль та покращить пам’ять;
це натуральний омолоджувальний засіб – а тому виноград часто використовують в косметології.
Кому не рекомендовано їсти виноград
Лікарі стверджують, що на виноград не варто налягати тим, в кого є непстерпність фруктози. Ця ягода досить калорійна – у 100 г міститься не менше 3 чайних ложок цукру.
Через це обмежити вживання винограду також потрібно людям, які дотримуються певних дієт чи особливого раціону. Для дорослої людини на день краще з’їдати близько 100-150 г винограду.