Чому виноград називають “ягодою життя”: його користь для організму



Виноград часто вживають для профілактики онкологічних захворювань. Однак ця літня ягода має й інші властивості. В чому користь винограду – читайте в матеріалі

Пише - джерело.

Яка користь винограду для організму
Виноград часто називають “ягодою життя” і ось чому:

це джерело великої кількості вітамінів та поживних речовин – обов’язково додайте до свого раціону виноград темного кольору, адже до його складу входять цинк, селен, залізо, мідь, калій, кальцій, марганець, магній, бор, алюміній, йод, кобальт та бор, а ще в ній містяться вітаміни С, Р, Е та групи В;
позитивний вплив на серцево-судинну систему – вживання винограду допомагає знизити ризик утворення тромбів, а також збільшує рівень оксиду азоту в крові (саме він запобігає утворенню згустків крові);
покращення роботи мозку – ця літня ягода позбавить вас від безсоння, полегшить головний біль та покращить пам’ять;
це натуральний омолоджувальний засіб – а тому виноград часто використовують в косметології.
Кому не рекомендовано їсти виноград
Лікарі стверджують, що на виноград не варто налягати тим, в кого є непстерпність фруктози. Ця ягода досить калорійна – у 100 г міститься не менше 3 чайних ложок цукру.

Через це обмежити вживання винограду також потрібно людям, які дотримуються певних дієт чи особливого раціону. Для дорослої людини на день краще з’їдати близько 100-150 г винограду.


Читайте також:


Залишити коментар: