Чехія внесла Україну до переліку безпечних країн



Чехія розширила список безпечних країн, включивши в нього Україну. Це вплине на прохачів притулку в країні.

- джерело.

Міністерство внутрішніх справ Чехії розширило список безпечних країн, включивши в нього, зокрема, Україну. Про це з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ Чехії Яна Гамачека повідомив у четвер, 29 листопада, посол України в Чехії Євген Перебийніс у Facebook.

“Відповідно до проведеного нами аналізу, Україна належить до країн, де Конституція забезпечує основні права і свободи, включаючи свободу пересування, тому ми не бачимо причин для того, щоб не включити її в безпечні країни”, – пояснив Гамачек.

З главою МВС погодився і заступник голови Комітету у закордонних справах Палати депутатів парламенту Чехії Ян Ліпавський.

“Введення воєнного стану в деяких регіонах України терміном на один місяць не є перешкодою для того, щоб ми вважали Україну безпечною країною”, – наголосив він.

Як повідомляється, список безпечних країн використовується при розгляді прохань про надання політичного притулку. І тепер заяви на отримання притулку в Чехії будуть розглядатися тільки від тих громадян України, які прибули з тимчасово непідконтрольних Україні регіонів – Автономної Республіки Крим та частини Донбасу. Звернення громадян з інших регіонів України автоматично будуть вважатися безпідставними.

Раніше прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш побував на допиті в поліції у зв’язку з поїздкою його сина в анексований Крим.

Також повідомлялося, що правоохоронні органи Чехії відкрили кримінальне провадження проти сина прем’єр-міністра країни Андрія Бабіша за підозрою в незаконному перетині кордону України.


Читайте також:


Залишити коментар: