Били, давали їжу з хробаками: в Одесі семеро ув’язнених порізали вени (фото)



В Одесі, 23 жовтня, в Малиновському суді під час судового засідання семеро ув’язнених порізали вени. Про це повідомляє 048 ua з зали суду.

- джерело.

Сьогодні в суді розглядалася кримінальна провадження щодо бунту в колонії в травні 2019-го року. Підсудним мали обрати запобіжний захід.

Ймовірно, підсудні порізали вени заточками, які їм передали разом з масками.

До суду приїхали швидкі і забрали всіх сімох постраждалих в медичні заклади.

У трьох підсудних закінчився термін попереднього покарання, яке вони відбували в 51 колонії. Запобіжний захід підозрюваним продовжували вже кілька разів. Сьогодні адвокати просили змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суддя знову продовжив утримання в СІЗО на 2 місяці. Це і стало причиною масової акції членоушкодження.

За словами дружини одного з підсудних Сергія Лозюка, Алли, умови утримання в 51-й колонії були просто жахливим. Ув’язнених постійно били, давали неїстівну їжу, в якій були черви.

Це вже п’яте судове засідання по даній справі. Переносяться вони тому, що на суд не приходять свідки. Наступне засідання відбудеться 3 листопада.
Нагадаємо, в ДУ «Південна виправна колонія № 51» в травні 2019 року відбулося бунт і пожежа. Тоді незадоволені умовами утримання ув’язнені підняли бунт.

 


Читайте також:


Залишити коментар: