Будуть жовтими та твердими 16 днів: експерт розповів, як правильно зберігати банани



Красиві жовті банани, куплені напередодні, вкриваються чорними плямами буквально за день – знайома картина? Як подовжити термін зберігання бананів, розповідає експерт.

Пише - джерело.

Про те, як зберегти банани ідеально зрілими протягом майже трьох тижнів Express.co.uk, розповів Таш Блайт, експерт з гігієни харчових продуктів.

Банани мають багато переваг, включно з забезпеченням організму необхідними вітамінами, такими як B6 і калій, вони забезпечують організм стійкою енергією, що означає, що вони чудово підходять для людей, які займаються спортом. Менше з тим, банани складно зберігати, і іноді період часу між їхньою недозрілістю і перезрілістю дуже короткий. Тому під час вибору та зберігання бананів потрібно дотримуватися деяких важливих правил.

Головна порада, яка вам може здатися очевидною, — купувати банани зеленими та дозволяти їм достигнути вдома.
Також важливо тримати банани подалі від інших фруктів — це принесе користь як банану, так і іншим фруктам, оскільки під час достигання банани виділяють газ етилен, який змушує інші фрукти дозрівати і псуватися швидше. Не створюйте красиві натюрморти у вазі із фруктами, вони будуть надто недовговічними.
Виймайте банани з пластикових пакетів, в які вони упаковані, тому що пластик утримуватиме вологу, яку банани виділяють через газ етилен по мірі дозрівання, змушуючи дозрівати ще швидше.
Зберігайте свої банани за кімнатної температури, далеко від вологи, без сонячного світла і занадто високих температур.


Читайте також:


Залишити коментар: