“Буде дуже незручним президентом. Дуже!”: Відомий політолог розповів, як Зеленський поведе себе з Путіним



Віктор Небоженко, політолог і соціолог, директор соціологічної служби “Український барометр”, дав прогноз з приводу того, як Володимир Зеленський буде справлятися з тиском Кремля на посту президента України.

- джерело.

Він також розповів, чому він стане незручним для путінської верхівки лідером країни.

“Зеленський для Росії буде дуже незручним президентом України. Дуже! Перш за все, всі будуть підозрювати, що Зеленський – прихований друг Росії, тому йому, як і Трампу, потрібно буде постійно доводити протилежне, доводити свою проукраїнськість. Для Путіна це незручно, тому що не вийде, як за допомогою Порошенка, вводити в оману населення. Порошенко одягав вишиванки, брав лампадки, прекрасно говорив по-українськи, плакав, вмів, коли треба, стояти на колінах – він чудово грав роль типового українського політика. Зеленський не зможе грати якусь роль. По ньому видно, що він – представник центральної та південно-східної України. Значить, йому доведеться, незважаючи на всі очікування Кремля, бути більш проукраїнським, ніж він хоче”, − заявив він.

Крім того, на думку Небоженка, в Кремлі не зможуть скористатися політичною турбулентністю, викликаною президентськими виборами в Україні, але напевно спробують відіграти своє на осінніх виборах в Раду.

“Ні. Новий Крим або “Новоросія”. Росія категорично не може чогось подібного зробити зараз. Однак, дійсно, Росія спробує отримати проросійську більшість у парламенті. Ось тут у неї можливості є”, − підсумував він.


Читайте також:


Залишити коментар: