Бог рятує від усього: в українському селі лікаря тероризують за носіння маски, відео



На Прикарпатті односельчани зацькували 30-річну лікарку Вікторію Махнич за носіння захисної маски під час пандемії COVID-19, яку вона одягає, йдучи до хворого чи на службу до церкви. Жителі села вірять, що від коронавірусу їх врятує Бог, а за носіння маски готові побити.

- джерело.

Про це йдеться в сюжеті програми “Вікна” на телеканалі СТБ.

Вікторія проживає у селі Верховина і працює лікарем ще в декількох населених пунктах, обслуговуючи 2 тисячі пацієнтів. Її підопічні не схвалюють носіння лікаркою маски, а деякі навіть відкрито засуджують і влаштовають їй цькування.

“Коли не було пандемії, не відчувалося складності. Тепер часто не вистачає ні часу, ні сил, тому що працюємо і на вихідних”, – розповіла Вікторія про умови своєї роботи, назвавши їх “дикими”.

За словами Вікторії, що її ситуацію навіть написали іноземні новинні агентства. З початку пандемії вона почала, як і передбачено нормами, приїжджати на виклики і обстежувати пацієнтів, зокрема, при підозрі на коронавірус, у масці та рукавичках, за що отримує від селян претензії і безпідставні звинувачення.

“Одного разу їхали брати у людини мазок на ПЦР-тест, були повністю одягнені в захисні костюми, то сусіди нас мало не побили”, – зазначила Вікторія.

Вона додала, що є єдиною, хто ходить у масці й до церкви.

“У Божий храм в масці! Бог нас рятує від усього, врятує і від цього. Не треба коло храму маски!” – передала вона слова селян.

При чому, навіть під час інтерв’ю телеканалу одна з місцевих мешканок встряла в розмову і закликала лікарку зняти маску.


Читайте також:


Залишити коментар: