Батьки схопилися за голови, зазирнувши до підручників своїх дітей



Користувач Facebook Андрій Манчук опублікував на своїй сторінці витяги з українського підручника з географії для учнів 8-го класу, вміст якого вразив його самого та підписників.

- джерело.

Про це він заначив на власній сторіці у Facebook.

Крім того він відзначив, що відповідний підручник був виданий ще у 2016 році, та офіційно рекомендований Міністерством освіти та науки країни. Авторами посібника виступили Петро Масляк та Світлана Капіруліна.

«Фактично тисячі років Україна була в одних і тих же межах. Люди тут займалися тим же, чим займаються і сьогодні, — вирощували пшеницю і жито, овочі і фрукти, розводили худобу.

Займалися ремеслом і полюванням, обмінювалися товарами з близькими і далекими народами. Античні дослідники відзначали атлетичне будова чоловіків, їх хоробрість і войовничість, а також красу жінок. Хіба це не характеристика сучасного українського народу?» — наводить Манчук абзац з підручника.

Більше того автори підкреслили, що «неймовірно багата, різноманітна і красива природа України породила феноменальні якості української нації, які вона рознесла по всьому світу».

«Сьогодні генетично українською, трипільською пшеницею, яку завезли українські переселенці в США, Росію, Канаду, Казахстан, Аргентину, харчується весь світ».

«Непереборна тяга до зірок — це особливість українського характеру. Вона знайшла своє реальне прояв в технічній творчості з ракетобудування і освоєння космічного простору. Українці в цій області зробили більше, ніж всі інші народи світу разом узяті.

Теорію космічних польотів розробили і втілили в життя етнічні українці. Наша нація дала людству Крила», — сказано в навчальному посібнику для восьмикласників.

Як знаменитих українців, котрі подарували людству «Крила», в підручнику наводяться, серед інших, Сергій Корольов і Ігор Сікорський.

Крім того, в книзі стверджується, що українці століттями створювали наймелодійніші в світі пісні.

«Жодна нація на нашій планеті не має більше 200 тисяч народних пісень. Українська народна мелодика була покладена в основу європейської музики, а українські народні мелодії стали народними від Польщі до Росії, від США до Японії.

Крім хліба, українці дали світові Пісню. Нація, яка дала світу Пісню, Хліб і Крила, здатна перетворити Україну в одну з провідних країн світу», — розповіли школярам автори посібника.Повністю підручник опублікований тут.

Разом з тим варто відзначити, що прийом з травня 2018 року першокласників до школи за місцем прописки створив справжній нелегальний ринок для бажаючих на цьому заробити, а також обмежує права дитини на отримання якісної освіти.


Читайте також:


Залишити коментар: