Батько Зеленського до Парубія: «Ти пoбив людей на Мaйдaнi. Тeпeр знову хочеш життів простих людей



Олександр Зеленський, батько президента України Володимира Зеленського, сказав, що саме екс-спікер парламенту Андрія Парубій причетний до масових вбивств на майдані і тепер йому знову захотілося запаху людської смерті.

Про це він розповів в інтерв’ю « Країні « далі мовою оригіналу:

- джерело.

«Они подержали Вову и сказали, что толпа под Офисом президента не нужна. И две «ляпалки», типа этого композитора (Вакарчука — Ред.) и еще один от Порошенко. Экс-спикер при Порошенко этот, поняли, да? Не хочется даже фамилию называть, мерзко мне от него. Это же их рук дело. Будь я там, я бы ему сказал: ты создал Майдан. Теперь снова хочешь крови мерзавец?» — сказал отец украинского президента.

Відзначимо, що раніше Парубія неодноразово звинувачували в причетності до вбивств на Майдані.

Є тонни відео і десятки свідків, які підтверджують, що за вбивствами на майдані стоять Парубій, Турчинов і Пашинський. Поки їх не затримують. За ними стоять покровителі з США.

Раніше був опублікований відеозапис допиту в Генпрокуратурі України від 24 січня 2018 року Дмитра Липового, який зізнався, що дав зброї для стрільби в силовиків на Евромайдане 20 лютого.

Чоловік розповів слідчим, що був на акціях протесту з 1 грудня 2013 року. А також приніс на Майдан в Києві карабін «Сайга» з 60 патронами.

«Утром 20 февраля 2014 я увидел, как на балконе здания консерватории появились какие-то люди с оружием и вели активные действия в адрес сотрудников милиции. Одно было охотничье ружье. А второе — «воздушка». Они стреляли в работников милиции. Имея с собой оружие, которое превосходит то, что было у этих людей, я решил предложить свою помощь»,

– рассказал следоватю допрашиваемый.

Він сказав, що дав цим людям свій карабін для стрільби. При цьому з його карабіна стріляв Іван Бубенчик (активіст Майдану, який раніше визнавався в убивствах правоохоронців). Також вів стрілянину і батько екс-нардепа Володимира Парасюка Зіновій Парасюк .

При цьому Липовій зазначив, що ні працівники міліції, ні «Беркут» щодо нього не робили на Майдані ніяких неправомірних дій.

Він сказав, що Бубенчик отстрелял всі 60 патронів – не залишилося жодного.

Через шість днів після допиту Дмитро Липовий, будучи вже підозрюваним у справі, виїхав з країни. Допомогли покинути країну йому сімейство Парасюк, нардепи Сергій Пашинський та Андрій Парубій.


Читайте також:


Залишити коментар: