Батько вбитого водія BlaBlaCar довів присяжних до сліз: “Що сталося з моїм сином? Навіщо ви це зробили?”



Батько вбитого водія BlaBlaCar Тараса Познякова розповів, що підозрюваний у вбивстві Дмитро Голуб вимагав з нього гроші за інформацію про сина, а пізніше в подробицях описав, як позбавив його життя дитину

- джерело.

На останньому засіданні суду по справі про вбивство львів’янина його батько Олександр Позняков розповів про погрози на свою адресу і адресу його дружини, а також про те, як Голуб вимагав з чоловіка нечувану суму за яку-небудь інформацію про мертвого сина, повідомляє Krapka.

“Я зустрічався з голубом в СІЗО. Він сам вийшов на телефонну розмову зі мною. Тоді він висунув кілька вимог. Він обіцяв показати, що вони зробили з Тарасом. А я повинен був принести в СІЗО 50 тисяч доларів і зняти всі звинувачення. Я погодився. На другий день мені прийшло повідомлення: «Гроші вперед». Враховуючи ситуацію, кошти були зібрані, але Голубу їх не передали. Через кілька місяців мені прийшло нове повідомлення про те, що сума, оскільки я зірвав цю розмову, зросла до 75 тисяч і що він буде розмовляти з моєю дружиною «про жадібність і дурість її чоловіка», – розповів постраждалий.

Також Позняков-старший повідав суддям, що після такої нахабної заяви він все-таки звернувся в поліцію. За словами Олександра, незважаючи на те, що Голуб намагався прикритися тим, що служив в АТО, слідство розкрило, що на Донбасі Голуб частіше викрадав машини, ніж захищав Батьківщину. Він також зазначив, що власник гаража, в якому Голуб зберігав вкрадені авто, не здогадувався про схему і розповів поліції про все, що знав, тим самим підставивши злочинця. В тому числі, потерпілий згадав знайдену в квартирі Голуба сумку з речами Тараса Познякова і грошима, які йому подарували на день народження.

«Пан Голуб і його захисник кажуть, що він був в АТО. Так, вони в АТО займалися мародерством. Я можу чітко підтвердити, коли вони пригнали “Toyota RAV4″, коли вони влаштували собі сафарі під Маріуполем і стріляли в лебедів, — його впізнали на фото та відео”, – додав він.

«А коли я звернувся до Голуба: “Тоф, скажи, що сталося з моїм сином? Навіщо ви це зробили?» — він відповів: «Після заправки ми йому сказали: «Руки на кермо». Малий не зрозумів ситуацію, почав спиратися, і я зробив постріл”. Він сказав: “Треба було менше смикатися. Машину Тараса пригнали до Довбуша (свідок у справі, власник гаража, в якому знайшли авто). Коли я з Голубом розмовляв: «Я піду на всі твої умови, які ти скажеш», він твердо заявив: «Я твого сина закопав. Його немає серед живих». Після цього я просто мовчав», – додав чоловік тремтячим голосом, від чого присутні у залі розплакались.

«Який у мене психологічний стан? Коли я приходжу в квартиру і заходжу в кімнату Тараса, я беру його подушку і вдихаю… Тому не те що довічне… Я думаю, ви приймете правильне рішення», – резюмував батько вбитого.

Якщо суд погодиться з вимогою прокурорів, Голубу світить 15 років позбавлення волі за розбій, 7 років позбавлення волі за «Недбале зберігання вогнепальної зброї», 12 років за статтею «Незаконне заволодіння транспортним засобом», 2 роки і 1 рік обмеження волі – за різними пунктами статті «Підробка документів», а також довічне позбавлення волі за вбивство.


Читайте також:


Залишити коментар: