Бабуся продала ікони, а гроші віддала на лікування дівчинки: дитина вже здорова



Евелінка Гуляйгроцька народилася з вадою – атрезієя жовчевивідних шляхів. Батьки були змушені в стислі терміни зібрати два мільйони гривень. 

- джерело.

На Покрову вийшов сюжет про бабусю, яка трагічно втратила онука, вишила ікони і хотіла продати, аби віддати гроші на лікування чиєїсь дитини. Після цього образи миттєво розкупили і всю суму (10,5 тисячі гривень)  Лідія Олександрівна перерахувала на

Крихітна Евелінка потребує термінової трансплантації печінки лікування маленької Евеліни. Вона потребувала трансплантації печінки. І ось тепер Евеліна вже здорова.

Батьки назбирали кошти, дівчинці зробили трансплантацію і сьогодні її виписали з  клініки. Про історію, що вражає – у матеріалі ТСН.19:30.

Дівчинка народилася з вадою, через яку крихітна печінка була повністю зруйнована. Евеліна потребувала трансплантації печінки і мама могла бути донором. І ось цього місяця операцію зробили у приватній столичній клініці.

Трансплантація печінки дитині – надзвичайна складна операція. У донора беруть частинку здорової печінки і пересаджуть в організм дитини.  Найкритичнішими після операції є перші два тижні, коли відновлюється функція печінки. А вже потім, за два місяці, орган повністю відновиться і у реципієнта, і у донора.

Батьки Евелінки відчувають полегшення – сьогодні вони зі здоровою донечкою їдуть додому. Але спочатку хочуть подякувати, адже на операцію потрібні були 2 мільйони гривень. І цю суму вони зібрали всього за два місяці.


“Хочемо подякувати всім за те, що допомагали і підтримували. Без підтримки не змогли б зробити те, що зробили”.

Половину необхідної суми назбирали у рідних Бродах. Містечко маленьке, а люди там – з великими серцями. Гроші на картку пересилали звідусіль і хто скільки міг. Вчинок пенсіонерки з Київщини, яка продала ікони, їх взагалі шокував. З подякою від батьків та з відео зі здоровою Евелінкою команда ТСН приїхала до Лідії Олександрівни. Вона із захопленням переглядає відео у нових окулярах, які придбала на кошти, що передала одна з покупчинь ікони. Ділиться: покупець з Америки знову телефонував і замовив ще один образ. На ці гроші вона накупила нового бісеру і вишила пару образів – спеціально для Евеліни.

“Я хочу подарувати Евелінці, щоб мама її благословляла ними, як буде йти заміж. А Евелінка – щоб благословляла своїх дітей та внуків цими іконами”, – каже Лідія Олександрівна.


Читайте також:


Залишити коментар: