Ампутували пальці: одному із захоплених українських моряків зробили серйозну операцію



Двоє українських моряків, захоплених росіянами у Керченській протоці, отримали важкі поранення. Про це розповіла радник командувача ВМС Вікторія Христенко в ефірі одного з телеканалів.

- джерело.

Так, за її словами, у одного з моряків, яких захопили російські прикордонники в Азовському морі, важке поранення ніг.

“На жаль, жодного відео, жодного підтвердження про характер поранень не отримали наші консули офіційно, крім того, що начебто поранених відвідав омбудсмен Москви”, – наголосила Христенко.

Вона також повідомила, що моряк, у якого дуже тяжке поранення ніг, пересувається на милицях. Ще одному моряку, за словами Христенко, ампутували пальці рук.

“Те, що він пересувається на милицях, ні про що не говорить. Ми не бачимо його поранень, і що там було зроблено, яка операція в ізоляторі. У одного з хлопців травматична ампутація пальців кисті”, – повідомила Христенко.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що українські консули відвідали поранених моряків, яких утримують у московському СІЗО.

“…Наші консули зустрічаються з трьома пораненими хлопцями. І потім кожен день будуть зустрічатися таким чином, щоб подивитися, в якому вони стані”, – зазначив Клімкін.

Зазначимо, заступник голови СБУ Олег Фролов заявив, що українські моряки дивом вижили, адже проти них застосували 6 видів нападу.

Фролов пояснив, що українські кораблі стали мішенню для відпрацювання різних видів озброєнь РФ.

Про це Фролов заявив під час брифінгу.

Українські моряки зазнали 6 видів нападу, а саме:

таран буксиру “Яни Капу”;
бойове застосування двох ракет Су-30;
бойове застосування двох ракет гелікоптером К-52;
застосування великокаліберного корабельного озброєння по кораблю, де знаходилися моряки;
штурм українських кораблів російським спецназом із застосуванням фізичної сили;
незаконний арешт 24 військовослужбовців.
Також СБУ вже оголосила про підозру 8 представникам прикордонних служб, які надавали накази щодо нападу на українські військові кораблі.


Читайте також:


Залишити коментар: