Або Україна змусить РФ повністю вивести свої війська, або обидві сторони зайдуть у глухий кут – Al Jazeera



Змістивши фокус на схід України, Росія, ймовірно, продовжить наступ, поки “не звільнить” увесь Донбас.

Пише - джерело.

Ні Україна, ні Росія більше року не зможуть воювати.

Про це пише видання Al Jazeera.

Журналісти видання поспілкувалися з колишнім генерал-лейтенантом НАТО Константіносом Лукопулосом, який вважає, що війна в Україні не може завершитися швидко.

“Зазвичай, війни закінчуються, коли одній стороні вдається навʼязати свою волю іншій на полі бою або коли обидві сторони прагнуть компромісу”, – сказав він.

За словами Лукопулоса, наразі Росія має політико-стратегічну і тактичну ініціативу, через яку Україні невигідно вступати в мирні переговори.

Лукопулос вважає, що війна, навряд чи триватиме понад рік ― ані Україна, ані Росія довше не витримають. Він передбачає можливість такого собі “корейського сценарію” ― з лінією демаркації та демілітаризованою зоною

А професор стратегії та безпеки Джеймі Ши сказав Al Jazeera, що Росія, імовірно, вважає, що зараз має перевагу, і продовжить повільно просуватися на Донбасі. Водночас Україна й надалі даватиме відсіч за підтримки своїх західних союзників.

За словами Ши, у майбутньому можливі два сценарії: або Україна змусить Росію повністю вивести свої війська з її території або, що більш імовірно, обидві сторони зайдуть у глухий кут, що супроводжуватиметься тривалими безрезультатними переговорами.


Читайте також:


Залишити коментар: