4 хвилини і все закінчилось! Операція ЗСУ пройшла успішно. Ворогу непереливки



Не встигли бойовики відійти від одного масованого удару на Донбасі, як українські військові накрили їх ще одним.

- джерело.

Про це повідомляє у Facebook волонтер Юрій Мисягін.

«Після того, як бойова група К-2 з 54-ї бригади, повністю знищила командний пункт терористів в Луганській області, про що я писав вчора, ворогові дали трохи часу охолонути та заспокоїтись, Ну от зовсім трохи. Ну щоб розслабилися і втратили пильність. Ну зовсім трохи часу. Ну щоб подумали: “фух закінчилося, живі”. А потім бац і несподівано почалася друга фаза операції», – повідомив Мисягін.

За його словами, окупанти зазнали нових втрат:

«І знову втрати живої сили. І знову знищений склад. І знову неможливо сховатися: не в відібраних у мирного населення будинках, не у виритих окопах. Дістали скрізь. Жоден об’єкт не залишився без уваги. Ті, хто поки що вцілів, будуть жити з піднятою вгору головою, дивитися на небо і чекати раптом знову з’явиться “птах” ВСУ, а за ним відразу прилетять “каміння з неба”. 4 хвилини і операція закінчилася».

Противник 13 разів порушив режим припинення вогню, при цьому 10 разів застосовував заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Випустив по позиціях сил ООС 117 артилерійських боєприпасів калібрів 122, 120 та 82 мм.

Російсько-окупаційні війська стріляли з артилерійських систем, мінометів, озброєння бойової машини піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

“Втрат серед особового складу підрозділів Об’єднаних сил немає. На обстріли противника Об’єднані сили давали адекватну відповідь, знищивши при цьому одного та поранивши двох окупантів”, – зазначили у штабі.

Окрім того, прес-центр Об’єднаних сил повідомив, що спецпідрозділ державної прикордонної служби України, реалізуючи оперативну інформацію, у одного з прифронтових населених пунктів десь на маріупольському напрямку виявило схрон: десяток ручних гранат, 737 патронів калібру 7,62 мм, 557 патронів 5,45 мм. Залучалися фахівці ГСЧС і поліції, ведеться слідство.

У нинішній вкрай неспокійній суспільно-політичній ситуації потік в Україну зброї з Донбасу може стати фатальним фактором, на радість російських окупантів. Тому силові структури намагаються відпрацьовувати в цьому напрямку максимально чітко.

Так, прикордонники і співробітники СБУ в нежитловому будинку на околиці одного з населених пунктів Запорізької області виявили ще один схрон: гранатомет, дві ручні гранати, півтори сотні боєприпасів. Ведеться слідство.

Зрозуміло, що такі схрони і торгівля зброєю в Україні неможливі без більшої чи меншої участі самих координаторів серед населення, які можливо, не зовсім віддають собі звіт в можливих наслідках такого заробітку.


Читайте також:


Залишити коментар: