200 тисяч заражених українців за добу і кожен 20-й в лікарні: медик зробив невтішний прогноз через “Дельтакрон”



Новий штам коронавірусу “Дельтакрон” може призвести до нової хвилі коронавірусу і стати серйозним викликом для світу, каже лікар Тарас Жиравецький.

- джерело.

Якщо до України потрапить новий штам “Дельтакрон”, то він, ймовірно, спровокує нову хвилю коронавірусу. Таким чином це може призведе до 200 тисяч нових випадків інфікування за добу, з них – 10 тисяч (тобто 5% заражених), ймовірно, потраплять до стаціонару.

Таку думку висловив на своєму каналі в Telegram лікар, радник мера Львова з медичних питань Тарас Жиравецький.

“Штам “Дельтакрон” – це суміш двох штамів: “Дельти” та “Омікрону”. Він швидко поширюється, а також має важкий перебіг. Вперше його зафіксували на Кіпрі і відповідно 25 людей захворіли, з них 11 потрапили до стаціонару. Тому це може бути досить серйозним викликом для світу, якщо цей штам буде поширюватися”, – пояснює медик.

За його словами, потрапляння “Дельтакрону” в Україні може призвести до нового спалаху коронавірусу.

“Тому у такій ситуації, якщо штам “Дельтакрон” прийде в Україну, то ми можемо мати до 200 тисяч нових випадків за добу і з них 10 тисяч може потрапляти в стаціонар, тобто кожен 20-й (5%) може потрапляти в стаціонар і це може бути новим викликом для нової хвилі”, – каже Тарас Жиравецький.

Медик сподівається, що більшість українців, які ще не хворіли на COVID-19, перехворіють на легший штам коронавірусу “Омікрон”, який зараз домінує у світі з великою кількістю інфікованих, але з невеликою кількістю госпіталізацій.

“Сподіваємося, що все ж буде оптимістичний сценарій, що до нас прийде “лайтовий” штам “Омікрон”, від якого госпіталізацій є значно менше і таким чином 5-6 мільйонів українців, які ще не перехворіли – перехворіють за 2-3 місяці і це вже буде остання потужна хвиля. Після цього вже теоретично якихось хвиль не має бути, якщо не з’явиться штам, який буде “пробивати” імунітет, наприклад на 50%. Тобто, якщо 50% перехворілих будуть знову хворіти з якимось новим незрозумілим штамом, то це для нас, для усього світу, буде новим викликом. Поки що такого немає”, – підсумував Тарас Жиравецький.

Нагадаємо, новий варіант коронавірусу зафіксували на Кіпрі. Науковці кажуть, що наразі зарано прогнозувати, чи зможе “Дельтакрон” перевищити за рівнем заражень “Дельту” і “Омікрон”.

Зазначимо, в усьому світі циркулюють різні штами. Від початку пандемії найбільше занепокоєння у вчених викликали такі варіанти коронавірусу:

штам L (2019-nCOV), вперше виявили в китайському місті Ухань.
“Альфа” (B.1.1.7), вперше виявили у Британії;
“Бета” (B.1.351), вперше виявили у Південній Африці;
“Гамма” (P.1), вперше виявили у Бразилії;
“Дельта” (B.1.617.2), вперше виявили в Індії;
“Дельта плюс” (AY.4.2), вперше виявили у Росії;
“Омікрон” (B.1.1.529), вперше виявили у ПАР;
IHU (B.1.640.2), вперше виявили у Франції;
“Дельтакрон” вперше виявили на Кіпрі.

Запис 200 тисяч заражених українців за добу і кожен 20-й в лікарні: медик зробив невтішний прогноз через “Дельтакрон” спершу з’явиться на Слово News.


Читайте також:


Залишити коментар: