0бiцяли вcі, aлe зрoбив вiн! Українців пoпeрeдили про прeзидeнтcький «cюрприз» з пeнciями. Вuдaнo yкaз



Президент України Володимир Зеленський введе електронну систему з метою розрахунку пенсій в Україні.

- джерело.

Пенсії в Україні будуть призначати за віком автоматично, а всі розрахунки розміру цих виплат можна буде подивитися онлайн. Про це йде мова в указі Володимира Зеленського №837 / 2019, яким передбачається створення Кабінетом міністрів ряду законопроектів у цій сфері.

В указі президента йдеться, що з 31 грудня 2019 року в Україні буде надаватися більшість адміністративних послуг в електронному вигляді, в тому числі і пенсійне забезпечення.

З Нового року обслуговувати одержувачів соціальних виплат будуть на веб-порталі ПФУ. Крім того, до кінця року повинен почати свою роботу «Пенсійний калькулятор» для автоматичного розрахунку розміру пенсійних виплат.

Крім того, в указі йдеться, що до 30 червня 2020 року в країні буде запроваджено механізм автоматичного (без звернення особи) призначення пенсій за віком після досягнення пенсійного віку.

Також указом Володимира Зеленського вступає в силу обов’язкова професійна накопичувальна пенсійна система для працівників, які зайняті на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій , посад і показників.


Читайте також:


Залишити коментар: