«Зимові свята»: 16-й тиждень НУШ для першого класу



Сайт «Розвиток дитини» пропонує додаткові навчальні матеріали та завдання для 16-го тижня 1-го класу Нової української школи за темою «Зимові свята».

Новорічна головоломка «Знайди слова». Це завдання-головоломка допоможе дитині повторити правопис слів новорічної тематики, потренувати увагу та пам’ять. У завданні дитині запропоновано поле з багатьма літерами, яке вона повинна уважно роздивитись і знайти на ньому чотирнадцять слів, що мають безпосереднє відношення до свята Нового року.

- джерело.

Розмальовуємо ялинку та вивчаємо кольори. Це завдання допоможе дитині запам’ятати назви основних кольорів, узагальнити знання про новорічне свято. Дитині пропонується розмалювати новорічну ялинку та прикраси на ній: кожний елемент – своїм кольором.

Малюємо цифрами: Новий рік. Це завдання допоможе дитині закріпити знання цифр від 1 до 7 та водночас розвинути дрібну моторику, стати більш уважною. Завдання містить зашифрований цифрами малюнок: замалювавши клітинки на аркуші запропонованими кольорами (червоним, зеленим, брунатним, синім, жовтим, помаранчевим, блакитним), дитина зможе побачити на аркуші новорічну ялинку. Під час такої вправи дитина візуально запам’ятовуватиме числа, а намагаючись передбачити, яке зображення зрештою вийде, розвиватиме фантазію та образне мислення. Завдання сприяє розвитку посидючості та наполегливості.

Хто швидше рахує: віднімання № 3. Це завдання допоможе покращити математичні навички в ігровій формі. У завданні дитині пропонується за одну хвилину розв’язати якомога більше прикладів на віднімання. Дитина може змагатись із собою, постійно вдосконалюючи власний результат, або зі своїми друзями.

Хто швидше рахує: віднімання № 4. Веселий і конкурентний дух завдання мотивуватиме дитину на краще володіння навичкою додавання й відповідно швидке й вірне розв’язання завдань, підвищить цікавість до навчання та покращить успішність у школі.

Розмальовка «Новорічна арифметика». Цей комплект тематичних завдань допоможе потренувати виконання арифметичних дій додавання та віднімання, покращити дрібну моторику та зорово-моторну координацію, увагу та знання основних кольорів.

Арифметична розмальовка «Святкова ялинка». Це тематичне завдання подарує дитині хороший святковий настрій і допоможе потренувати виконання арифметичних дій додавання й віднімання, покращити увагу, дрібну моторику, зорово-моторну координацію та повторити основні кольори.

Арифметична розмальовка «Снігуронька». Це новорічне завдання пропонує зображення Снігуроньки і прикрашеної ялиночки та різноманітні арифметичні приклади. Дитині треба крок за кроком розв’язати всі математичні завдання, результат яких указуватиме на певний колір, у який треба розмалювати відповідну ділянку малюнка.

Арифметична розмальовка «З Новим роком». Це новорічне завдання подарує дитині гарний святковий настрій і допоможе потренувати виконання арифметичних дій додавання й віднімання. Дитині пропонується поступово розв’язати всі математичні приклади, кожний з яких написаний на певному фрагменті розмальовки. Отриману відповідь дитина повинна використати в якості ключа.

Розмальовка «Новорічні цифри». Цей комплект тематичних завдань-розмальовок допоможе поєднати вивчення цифр з розвитком уваги, дрібної моторики та зорово-моторної координації, сприятиме вивченню та використанню різних кольорів і, відповідно, покращенню їх сприйняття.

Святковий кросворд «Новий рік». Ця головоломка сприятиме розвитку логічного мислення й інтелекту дитини, її уваги та пам’яті, а також важливих поведінкових навичок – посидючості та працьовитості. У даному кросворді, побудованому за класичним принципом, зашифровано 13 слів новорічної тематики, розгадуючи які, дитина зможе приємно і з користю провести час.


Читайте також:


Залишити коментар: