“ЗНИЩЕННЯ ОСВІТИ!” ТОМЕНКО ЗАКЛИКАВ НЕ СКАСОВУВАТИ НАДБАВКИ ПЕДАГОГАМ



На сайті президента з`явилася петиція проти скасування доплат і надбавок педагогам, викладачам вищих навчальних закладів та стипендій студентам.

- джерело.

На своїй сторінці у Facebook її ініціатор, лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко закликав долучитися не лише працівників освіти, а й студентів та їхніх батьків.

“Цинізм цього шкідництва у сфері гуманітарної політики посилює й плач “молодих реформаторів” на свої малі зарплати. Мовляв, трактористи у літній період отримують 70-80 тисяч гривень, а очільники міністерства лише 30-40. А от вчителі, викладачі та студенти, на думку бідних урядовців, жирують! Нагадаю, що середня зарплата в освіті нині складає 7-8 тисяч гривень на місяць. Переконаний, що громадськість мусить висловити свою позицію і запобігти програмі знищення української освіти та науки!” – зауважив він.

У петиції Томенко закликає не допустити скасування доплат і надбавок педагогам, викладачам вищих навчальних закладів та стипендій студентам.

Він також нагадав депутатам та урядовцям, що такими діями вони порушують основоположні принципи, закладені у статті 22 Конституції України, згідно з якою під час ухвалення нових законів або внесення змін до чинних є неприпустимим звуження змісту та обсягу дійсних прав і свобод; відповідних положень Кодексу законів про працю України; законів України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту”, “Про вищу освіту”.


Читайте також:


Залишити коментар: