“Змусити їх відповісти”: Конгрес США ухвалив дві надважливі резолюції щодо Росії



Палата представників Конгресу США ухвалила 2 резолюції, у яких виступила проти завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» та засудила військову агресію РФ проти України у Керченській протоці.

- джерело.

«Документ закликає РФ негайно повернути судна та їх екіпаж Україні, припинити порушувати суверенітет нашої держави та чинити перепони українському судноплавству через Керченську протоку, яке має на це право згідно з міжнародними нормами і домовленостями», – йдеться у повідомленні.

Резолюція також підтверджує відданість США надавати українському народові політичну, економічну та безпекову допомогу, необхідну для забезпечення його незалежності, демократичного розвитку і процвітання.

У документі окремо міститься заклик до президента США тасоюзників і партнерів Сполучених Штатів змусити РФ відповісти за триваючу агресію проти України.

У резолюції проти завершення будівництва російського газопроводу, зокрема, міститься заклик до урядів європейських держав відмовитися від «Північного потоку-2».

Крім цього, висловлюється підтримка запровадженню санкцій відносно газопроводу згідно з частиною 232 «Закону про протидію супротивникам Америки через санкції».

«У резолюції також зазначається, що «Північний потік-2» є кроком у зворотному напрямі у тому, що стосується забезпечення енергетичної безпеки Європи й інтересів США.

Документ містить наполегливий заклик до президента США використати всі наявні інструментарії, щоб підтримати енергетичну безпеку Європи через політику зменшення її залежності від російських енергоносіїв», – повідомляє українське посольство.

Будівництво газопроводу «Північний потік-2» через Балтійське море вже почалося і, як очікується, буде завершене до кінця 2019 року.

З кінця 2019 року газотранспортний коридор «Північний потік-2» повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту – у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія – стверджують, що «Північний потік-2» збільшить залежність ЄС від «Газпрому», який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.


Читайте також:


Залишити коментар: