ЗМІ: дідо президента Польщі Анджея Дуди загинув в лавах УПА під Болеховом



Ця інформація віднедавна стала не тільки «притчею во язицех» не тільки в Прикарпатському містечку Болехові, але й в соціальних мережах. В усякому разі й листівки, розповсюджені Болехівськими теренами, й Інтернет розповідають про таке:

- джерело.

«У росіян трісне череп від почутого. Польща отримала славного Президента, нащадка Української Слави. Михайло Іванович Дуда (псевдо «Громенко», «Зиновій»; роки життя: 21 листопада 1921 р., с. Сороки-Львівські Пустомитівського району нині Львівської обл. – 7липня 1950 р., біля с. Танява нині Болехівської міськради Івано-Франківської обл.) – український військовий діяч, поручик УПА, командир «Залізної сотні», що входила до 2-го Черемиського куреня 26-го Територіального відтинку «Лемко» оперативної групи УПА-Захід; Лицар Золотого Хреста Бойової Заслуги 1-го класу (посмертно)».

До посту додано дві фотографії – М. Дуди-«Громенка» й А. Дуди-Президента з підписом польською мовою: «Нащадок бандерівця – на Президента Польщі!»

Що ж, залишається лише чекати офіційного визнання свого родоводу з боку Анджея Дуди. Що стосується болехівців, то не виключено, що їм варто сподіватися на приїзд високого гостя з сусідньої держави, пишуть Версії з посиланням на За лаштунками.

Припускаю також, що останній бій борця за Україну Михайла Дуди заслуговує окремої розмови. Зауважу лише, що до його загибелі під Болеховом причетний відомий англо-московський агент Кім Філбі.

Юрій ПЕТРУХІН, член НСЖУ


Читайте також:


Залишити коментар: