Життя дітей назавжди зміниться з новим законом: «ходити в школу більше не треба»



Кабмін розробив великі зміни для роботи українських шкіл

- джерело.

Уряд підготував проект закону “Про повну загальну середню освіту”, який назавжди змінить життя школярів. Реформу вперше представила міністр освіти і науки Лілія Гриневич. Ініціативу схвалили на засіданні Кабінету міністрів, минулого 13 березня.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки, діти, які серйозно захоплюються музикою, спортом або іншими творчими дисциплінами, зможуть більше не ходити в школу, а займатися за індивідуальним планом. Навчати віддалено планують і учнів, які часто лежать стаціонарі. Наприклад, людей з обмеженими можливостями. Індивідуальний освітній план розробляється спільно вчителями, батьками та учнями, а потім затверджується педрадою і директором школи.

Знання учня пропонують оцінювати за допомогою за допомогою річного іспиту або ДПА. Для підтвердження результатів по домашньому навчання учням потрібно буде 2 рази на рік проходити семестровий контроль. Міністр освіти і науки Лілії Гриневич вважає, що нові умови подарують багатьом дітям додаткові можливості для комфортного отримання середньої освіти.

Крім цього, в Міносвіти рекомендують ввести в школах вибір дисциплін за бажанням самих учнів. Щоб реалізувати цю норму, автори законопроекту пропонують створити міжкласних групи для вивчення тих чи інших предметів.

Реформа торкнеться і вчителів. Чиновники хочуть надати їм більше свободи в розробці і складанні навчальних програм, систем оцінювання та підвищення кваліфікації за рахунок бюджету. Можливо введення збільшених доплат вчителям за завідування ресурсними кімнатами, кабінетами інформатики та спортивними залами. Крім того, педагогам буде запропоновано пройти педагогічну інтернатуру і курси надання першої допомоги.

Освітня реформа не обійде стороною і батьків школярів. Вони зможуть вибирати нового директора школи за допомогою незалежного конкурсу.


Читайте також:


Залишити коментар: