Землетрус на райському острові Ломбок забрав життя вже 436 осіб (відео)



Кількість загиблих внаслідок землетрусу магнітудою 7 на індонезійському острові Ломбок, який стався 5 серпня, сягнула 436 людей.

- джерело.

Про це у понеділок повідомив представник агентства з ліквідації наслідків стихійних лих країни Сутопо Пурво Нугрохо.

«Наслідки землетрусу магнітудою 7 станом на 13 серпня: 436 осіб загинули, 1 353 людини отримали поранення, 352 793 особи були переміщені», – повідомив він.

З його слів, за попередніми даними, збитки від землетрусу досягли більш 5,04 трлн індонезійських рупій (близько 346 млн доларів США).

Тіла більшості загиблих вже витягнуті рятувальниками з-під уламків будівель.

Нагадаємо, ще 29 липня землетрус магнітудою понад 6 балів сколихнув острів Ломбок, де проживає понад 3 мільйони людей. Кількість жертв землетрусу становила 12 людей, ще 40 постраждали. Зруйновані численні будівлі.

5 серпня на острові Ломбок стався руйнівний підземний поштовх магнітудою 6,9. Епіцентр землетрусу на острові був розташований за 18 кілометрів на північний схід від регіону Північний Ломбок на глибині приблизно 15 кілометрів.

Після першого струсу були зафіксовані ще близько 20 підземних поштовхів. Найбільше струс був відчутний у столиці регіону Матарам. Поштовхи також були відчутні на сусідньому острові Балі та у східній частині провінції Східна Ява.

9 серпня курортний острів Ломбок постраждав від потужного афтершоку магнітудою 5,9 (за оцінкою Геологічної служби США), який цілковито зруйнував пошкоджені першим струсом будівлі.

Загалом острів відчув близько 450 афтершоків, але більшість із них були слабкими.


Читайте також:


Залишити коментар: