Зеленський заявив, що Україна братиме приклад з Литви



Переможець виборів президента України Володимир Зеленський вважає, що Литва є вдалим прикладом того, як має виглядати демократична держава, і Україна також до цього прагнутиме.

- джерело.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню Delfi.

“Я сподіваюся, і Україна великий друг для Литви. Ми обожнюємо ваших громадян. Я частенько в своєму минулому, можна сказати, акторському житті бував у Вільнюсі. Ви знаєте, мені здається, це вітрина Європейського Союзу і прекрасний приклад, як має виглядати демократична держава. Ми до цього йдемо”, – сказав Зеленський.

Він підкреслив, що Литва є захисником України “у питаннях Євросоюзу, в питаннях НАТО”, а також значною мірою допомагає “хлопцям, які на фронті, які захищають нашу країну, в оборонному процесі, в медичній реабілітації”.

На питання, що в найближчі 5 років є найголовнішим у діяльності майбутнього президента, Зеленський відповів:

“Боротьба з корупцією. Це номер один. Ми розуміємо, що припинення вогню. Ми хочемо, щоб всі наші хлопці повернулися додому живими. І, звичайно ж, ми будемо пам’ятати тих, хто захищав нашу країну і віддав своє життя – найдорожче, що нам дає Бог. Але є глобальна війна внутрішня в країні – це корупція. Тому, це – наші пріоритети. Не боротися з нею, а побороти”, – підкреслив Зеленський.


Читайте також:


Залишити коментар: