Зеленський провів переговори з прем’єром Японії



Український президент подякував Абе за допомогу Японії Україна і обговорив питання про безвізе між країнами.
Президент України Володимир Зеленський в ході візиту в Японію в понеділок, 21 жовтня, зустрівся з прем’єр-міністром країни Сіндзо Абе. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

- джерело.

Під час зустрічі Зеленський подякував Абе за політику Японії щодо підтримки України і невизнання анексії Криму та збереження санкцій проти Росії.

Також Зеленський подякував Японії за фінансову допомогу з 2014 року, яка досягла 1, 8 млрд доларів.

Ця допомога важлива для підтримки українських реформ, відновлення Донбасу і підтримки внутрішньо переміщених осіб. Президент зазначив, що Україна зацікавлена ​​в продовженні реалізації інфраструктурних проектів за підтримки Японії.

“Особливо вдячні за пільговий кредит майже в 1 млрд доларів на модернізацію Бортницької станції аерації”, – повідомляється в соцмережах глави держави.

Крім того, Зеленський заявив про необхідність продовження розгляду питання Японією щодо безвізового режиму для українців.

Як зазначив президент, це необхідно, особливо напередодні Олімпійських ігор-2020.

“Високо цінуємо рішення Японії про пом’якшення з 1 січня 2018 року візового режиму для громадян України. Будемо вдячні за продовження розгляду питання щодо безвізового режиму для українців, особливо напередодні Олімпійських ігор-2020”, – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, крім зустрічей з керівництвом країни, Зеленський прибув з робочим візитом до Японії , щоб бути присутнім на інтронізації японського імператора Нарухіто.


Читайте також:


Залишити коментар: