Зеленський пропонує дати НАБУ і ДБР повноваження прослуховувати нардепів



Комітет парламенту з питань правоохоронної діяльності підтримав законопроект №1009 президента Володимира Зеленського, який передбачає дозвіл на прослуховування нардепів.

- джерело.

Комітет за результатами обговорення та з урахуванням викладеного, прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді проект закону №1009 прийняти за основу та в цілому як закон техніко-юридичними правками і з урахуванням пропозицій , – йдеться в рішенні комітету від 6 вересня.

Проектом закону пропонується надати Національному антикорупційному бюро (НАБУ) і Державному бюро розслідувань (ДБР) право самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж в рамках проведення негласних слідчих і розшукових дій.

У Законі “Про статус народного депутата” передбачено, що обшук, затримання народного депутата чи огляд особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення народного депутата, а також порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції та застосування інших заходів, які відповідно до закону обмежують права і свободи народного депутата, допускаються лише у разі, коли Верховною Радою України надано згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, якщо іншими способами п лучити інформацію неможливо.

Президентським законопроектом пропонується цю норму скасувати.

Крім того, зазначеним законопроектом пропонується вилучити з Кримінального процесуального кодексу так звані правки Лозового про порядок обчислення і продовження термінів досудового розслідування, призначення і проведення експертизи, можливості оскарження повідомлення про підозру.

Закон про скасування депутатської недоторканності чекає на підпис Зеленського.


Читайте також:


Залишити коментар: