Зеленський поставив крапку у питанні про формулу Штанмаєра: “Ніяких виборів під дулом кулеметів не буде!”



У вівторок, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський проводить терміновий брифінг. Необхідність у такому публічному виступі з’явилася на тлі повідомлень російських ЗМІ про нібито підписання українською делегацією “формули Штайнмайера”.

- джерело.

Брифінг розпочався о 19:00 і проходить у прес-центрі Офісу Президента на вул. Банкова, 1.

Володимир Зеленський роз’яснив, що насправді криється під страшилкою “формула Штанмаєра” і поставив остаточну крапку у цьому питанні. Президент чітко сказав, що він нічого не підписував, і на російський сценарій не піде.

“Я хочу окремо сказати про найбільшу страшилку останніх тижнів під назвою формула Штанмаєра. Що означає ця формула. Це одне-два речення — от і все. Це тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, відомий також, ячк “Закон про особливий статус Донбасу” , починає діяти на постійній основі за умови… і тут , будь ласка, зараз дуже важливо! За умови, коли там відбудуться вибори, проведені згідно Конституції України та законодавства України, а також після публікації звітк ОБСЄ, що вибори відбулися за міжнародними стандартами демократичних виборів. Це означає, що ніяких виборів під дулом кулеметів не буде. І не може бути”, – підкреслив Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський також відповів на найболючіше питання, яке хвилює українців і навколо якого останнім часом точаться словесні війни в ЗМІ тасоцмережах. Президента не раз звинувачували у тому, що мир на Донбасі він хоче купити шляхом капітуляції.

У своїй промові на брифінгу Зеленський чітко сказав, що думає про особливий статус Донбасу.

“І ще дуже важливий момент – Закон про особливий статус Донбасу. Ви знаєте, що він є і він діє. Діє до 31 грудня 2019 року. Буде новий закон, який розроблятиме парламент у тісній співпраці та публічному обговоренні з суспільством. І в цьому новому законі не буде перейдено жодної червоної лінії. Саме тому не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої!”, – завірив президент.


Читайте також:


Залишити коментар: