Зеленський обіцяє позбавити Україну олігархів



Питання про олігархів винесуть на всеукраїнський референдум, якщо його не прийме Верховна Рада.
Президент Володимир Зеленський обіцяє за час своєї каденції позбавити Україну олігархів. Про це він сказав у понеділок, 7 червня, в ході форуму Україна 30.

Пише - джерело.

Президент має намір винести законопроект про олігархів на референдум, якщо він не буде прийнятий Верховною Радою.

“За мою каденцію ми позбудемося всіх олігархів, я давав таке слово і я йду до цього. Якщо я буду відчувати, що у мене протистояння не тільки з великим бізнесом,… якщо я буду бачити вплив цих людей на парламент України щодо неголосування, збивання, зміни цього законопроекту, відтягування, то мені потрібна буде тоді підтримка. А якщо у мене не буде підтримки парламенту, у мене залишається найголовніша підтримка – це суспільство. І саме тоді я винесу питання про олігархів на референдум”, – сказав він.

При цьому він зазначив, що, все ж, сподівається, що парламент закон прийме.

“Але я вважаю щиро, що це не питання референдуму… Референдум – це свято, на яке йдуть люди, це як вибори: ми ходимо щось змінити, і я знаю, що від мого голосу це залежить. Тому на референдумі повинні бути фундаментальні питання. Я не хотів би, щоб питання закону про олігархів… було для людей фундаментальним. Я вважаю, що ми більш-менш можемо пройти парламент, і всі-всі депутати, особливо депутати, за яких голосували – не просто окремі партії, а мажоритарники… всі вони повинні підтримати цей закон”, – сказав Зеленський.


Читайте також:


Залишити коментар: