Зеленський і Аваков все ще коригують законопроєкт про Нацгвардію



Парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності відклав розгляд законопроєкту про перепідпорядкування Національної гвардії президенту, оскільки той доопрацьовується.

- джерело.

Зокрема, про це повідомив голова комітету Дениса Монастирський, передає Українська правда.

Директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко уточнив, що законопроєкт про перепідпорядкування Національної гвардії президенту мав виноситися на комітет, однак його відправили на доопрацювання.

«Вони (президент Володимир Зеленський і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков) домовилися обговорити всі корекції. Буде більш детальний доопрацьований законопроект», – заявив він.

Натомість на засіданні комітету розглянули тільки інший президентський законопроєкт – №1032 про реформування прокуратури.

Однак за нього теж не голосували, оскільки народні депутати взяли паузу до 9 ранку вівторка, для узгодження всіх позицій.

Раніше повідомлялося, що у минулу середу відбулася зустріч Володимира Зеленського і Арсена Авакова, за участи очільника Офісу президента Андрія Богдана і помічника президента Сергія Шефіра, якого вважають близьким товаришем міністра внутрішніх справ.

Зазначається, що судячи з усього, тоді говорили про мир і злагоду між очільником силовиків та Банковою.

Однак впродовж годинної розмови Аваков не тільки відмовився від запропонованих йому заступників і заявив про бажання самостійно формувати команду МВС, а й не погодився віддати Нацгвардію Зеленському.


Читайте також:


Залишити коментар: