Зеленський домагається прихильності Трампа – NYT



Президент України наймає лобістів у США, пов’язаних з Манафортом, щоб домогтися прихильності Трампа, повідомляє The New York Times.

Президент України Володимир Зеленський активно користується послугами лобістських компаній США, щоб нормалізувати відносини з Білим домом і домогтися прихильності Дональда Трампа. Про це йдеться в аналітичній статті газети The New York Times.

- джерело.

Зазначається, що Зеленський і його команда намагаються різними способами відновити себе в ролі важливого союзника з предметним порядком, що заслуговує на увагу і підтримку Вашингтона. Українську сторону турбує питання військової допомоги з боку США і санкції проти Північного потоку-2.

За даними видання, Зеленський все ще сильно залежить від американської допомоги. Він сигналізує про те, що він і його офіційні особи не будуть допомагати в процесі імпічменту Трампа.

Видання пише, що навіть візит Зеленського в Білий дім, якщо він відбудеться, ризикує стати не стільки тріумфом для Зеленського, скільки великим поклоном Трампу. Він міг би привести це як доказ того, що ніколи не пов’язував такий візит або американську військову допомогу Україні з розслідуваннями, які принесуть йому політичну вигоду.

Зеленський визнав, що заяви Трампа шкодять Україні

Раніше повідомлялося, що Трамп подякував Зеленському і заявив, що “Украінагейт” вичерпаний.

Нагадаємо, в США розгорівся скандал після того, як анонімний інформатор заявив про тиск Трампа на українського президента Володимира Зеленського з метою схилити владу до розслідування щодо Хантера Байдена, сина колишнього віце-президента Джо Байдена, в обмін на фінансову і військову допомогу.


Читайте також:


Залишити коментар: