Зеленський докладно пояснив, чим Європа може допомогти Україні



Для підтримки України та її обороноздатності, потрібно надати чітку європейську перспективу.

Пише - джерело.

Президент Володимир Зеленський заявив, що поки у питаннях підтримки України, енергетичної безпеки та превентивних санкцій проти РФ буде тиша – тиші не буде на Донбасі.

Про це він сказав у своїй промові на Мюнхенській безпековій конференції.

“Що ще ми можемо зробити зараз? Продовжити дієво підтримувати Україну та її обороноздатність, надати чітку європейську перспективу, наявних для країн-кандидатів інструментів підтримки, чітких і осяжних часових рамок вступу в Альянс. Підтримати трансформації в нашій країні. Створити для України Фонд стійкості і відновлення. І програму ленд-лізу постачання новітніх озброєнь, техніки і обладнання для нашої армії, яка захищає всю Європу”, – зазначив президент.

Крім того, за його словами, необхідно виробити ефективний пакет превентивних санкцій для стримування агресії РФ, гарантувати енергетичну безпеку України, забезпечити її інтеграцію у енергетичний ринок ЄС.

Зеленський зазначив, що наразі “Північний потік-2” використовується як зброя.

“Всі ці питання потребують відповідей. Поки замість них тиша. І поки буде тиша – тиші не буде на Сході України, тобто – у Європі, тобто – у цілому світі. Сподіваюсь, це нарешті розуміє і Європа, і цілий світ”, – підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, федеральний міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок допустила, що газопровід “Північний потік-2” може бути частиною санкційного пакету проти Російської Федерації у разі подальшого вторгнення російських військ в Україну. Про це Бербок сказала під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки.


Читайте також:


Залишити коментар: