Зеленська пропонує створити Офіс першої леді



Дружина глави держави Олена Зеленська хоче на базі Офісу президента створити Офіс першої леді.

Пише - джерело.

Про це інформує «Новое время».

На зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією Зеленська поскаржилася, що наразі в Україні чин першої леді законодавчо не закріплений.

«Немає особливих настанов для дружин президентів, немає кодексу і формалізацізації моєї роботи», – зазначила вона.

За словами дружини президента, незважаючи на те, що звання «перша леді» є чисто формальним, у суспільства були великі очікування від її роботи.

«Від тебе очікують всього. Ти маєш вирішити всі питання, особливо в гуманітарному секторі. Коли ми щось робимо, то я отримую велику кількість коментарів, що потрібно робити», – говорить Олена Зеленська.

Перша леді пригадала, що після перемоги Володимира Зеленського на виборах, не знала, з чого починати власну діяльність у новому статусі.

«Ти проходиш до будівлі Офісу президента і там нікому не потрібний і, в принципі, тебе там ніхто не чекає. Тільки президент чекає і завжди радий бачити», – розповіла вона.

Наразі Зеленська визначила для себе чотири основні напрямки роботи:

культурна дипломатія,

реформа харчування у школах,

безбар’єрність,

супровід президента.

Олена Зеленська хоче розробити структуру, яка полегшити життя тих перших леді, хто буде після неї. Насамперед, для ефективного виконання своєї роботи, вона хоче мати «невелику команду професіоналів».

«Мені б хотілося, щоб після мене залишилася структура, можливо, на базі Офісу президента, яка б допомогла у роботі всім іншим, хто прийде після мене. Щоб було зрозуміло, куди ти потрапив, що є помічники та є кому відповідати на запити та листи», – підсумувала дружина глави держави.


Читайте також:


Залишити коментар: