“Здираючи шкіру, він їв при цьому піцу, спав з нею…”: Сестра, вбитої відомим сценаристом українки, розповіла деталі знущань (відео)



У вівторок, 26 червня, суд в Лос-Анджелесі оголосив вирок голлівудському сценаристові і автору популярних коміксів Блейку Лейбелу, обвинуваченому в жорстокому вбивстві українки Яни Касьян. Вбивцю засудили до довічного ув’язнення без права на помилування, передає Корупція.Інфо

- джерело.

На судовому засіданні була присутня мама загиблої Яни Касьян. Рідна сестра Яни Євгенія сказала «ФАКТАМ», що вбивця, на її думку, заслуговує смертної кари.

– Навіть довічного ув’язнення для нього буде мало, – сказала «ФАКТАМ» Євгена. – Я хотіла б, щоб його засудили до смертної кари. Смерть за смерть – це було б справедливо. Законодавство Каліфорнії передбачає смертну кару, але, як нам сказав адвокат, останні 70 років не було жодного подібного вироку. Крім того, у злочинців, засуджених до смертної кари, є кілька років на оскарження вироку – і це дає їм можливість тягнути час. Прокурор пояснив, що з цих причин вирішив просити для Лейбела довічне ув’язнення. Відразу після оголошення вироку його повинні перевести зі слідчого ізолятора до в’язниці.

Як вже розповідали «ФАКТИ», Лейбел випустив з Яни Касьян всю кров. У висновку експертів йдеться, що Яна вмирала довго і болісно. Лейбл зняв з її голови скальп, відрізав вухо і здер шкіру.

Коли Яна Касьян, котра приїжджала в Америку по роботі, познайомилася з Блейком Лейбелом, він був одружений на колишній моделі Аманді Браун. Але запевнив українку, що вже не живе з дружиною і вони знаходяться в процесі розлучення. В той момент Аманда була вагітна від лейблів другою дитиною (їх першому дитині було чотири роки). Яна Касьян розповідала рідним, що Блейк буквально носив її на руках. Новині про вагітність Яни дуже зрадів. Уже після того, як Яна народила дівчинку, вона зізналася сестрі, що не дивлячись на те, що після пологів лікарі сказали їй утримуватися від інтимних контактів, Блейк примушував її до сексу. Він став грубим і жорстоким, піднімав на неї руку. Заявив, що знайде собі іншу і в ніч на 20 травня 2016 року був затриманий поліцією «за підозрою в злочині сексуального характеру». Кого саме він намагався згвалтувати, не відомо. Після того, як його відпустила поліція, Яна Касьян спробувала це з’ясувати. Блейк викликав її на розмову. Вирушаючи до Лейбела, Яна залишила новонароджену дочку своїй мамі, яка в той момент теж перебувала в Лос-Анжелесі. З тих пір Яна не виходила на зв’язок. Злякавшись за дочку, мати Яни пішла до Лейбела додому, але той двері не відкрив.

– У той момент, коли мама до нього приходила, це чудовисько вбивало Яну, – розповідає «ФАКТАМ» Євгена. – Він робив це довго і поступово, щоб бачити, як вона мучиться. Психіатрична експертиза показала, що він віддавав звіт своїм діям. Це справжній маніяк. Слідство прийшло до висновку, що він роками виношував цю ідею.

Як відомо, Блейк Лейбел написав серію коміксів під загальною назвою «Синдром», головний герой якої затіває небезпечний експеримент, прагнучи розібратися в особливостях психіки серійних вбивць і насильників. В одному з випусків «Синдрому» в подробицях описано і намальовано вбивство молодої жінки. Яна Касьян була вбита саме таким способом.

– У нього потім знайшли ще одну картинку, на якій було зображено вбивство маленької дитини, – каже Євгенія. – Швидше за все, він збирався вбити і їх дочку теж. Але Яна, йдучи до нього, залишила дитину у мами. Чи було у неї передчуття? Не знаю. Напередодні вона говорила мені: «Після народження дитини Блейк сильно змінився. Ходить злий, не хоче навіть брати дитину на руки. Не розумію, що відбувається ». Я заспокоювала її, що все налагодиться … Потім вже з’ясувалося, що ще до пологів він одного разу її вдарив. Яна нам з мамою про це не розповіла. З боку він виглядав добрим і дбайливим. Забороняв Яні навіть готувати і мити посуд. «Не хочу, щоб ти бруднила свої прекрасні ручки», – говорив. Ніби як дбав. А насправді ізолював її, щоб тримати в своїх лапах. Але як ми могли зрозуміти, що у нього на думці?

В ході слідства з’ясувалося, що, вбиваючи Яну, він їв при цьому піцу, спав з нею … Хотів подивитися, як мучиться людина. Мені не дає спокою думка, що Яну можна було врятувати. Коли вона перестала відповідати на телефонні дзвінки, мама забила тривогу. Побігла до Блейку, але він не відкрив. Сидячи під будинком, вона побачила, як з вікна висунулася його рука з сигаретою. Почула жіночий стогін. Мама відразу викликала поліцію. Поліцейські приїхали, кілька разів подзвонили в двері. Коли їм ніхто не відкрив, заявили, що, схоже, в квартирі нікого немає. Але ж мама бачила, що він там! І Яна в той момент, як потім встановили експерти, ще була жива – смерть настала набагато пізніше. Мама в розпачі намагалась залізти на балкон, але не змогла. Кажуть, поліцейські не мали право втручатися в приватну власність. Але мама казала їм, що Яні загрожує небезпека! Як можна було навіть не спробувати врятувати життя людини?

– Це питання піднімалося на суді?

– Так. Відповідь поліцейських: в будинку було тихо. Стогонів, про які говорила мама, вони чомусь не почули.

– Родичі Блейка не виходили з вами на зв’язок?

– Ні. З їхнього боку не було навіть співчуття. Мама Блейка, як ви, напевно, знаєте, померла від раку мозку. У нього є батько – досить впливова людина (займався будівельним бізнесом. – Авт.) І брат. Блейк вів «мажорний» спосіб життя, розкидався грошима. Ще свідчення давала його колишня дружина. Вона сказала, що шокована подією і навіть не думала, що Блейк – настільки жорстока людина. А сам Блейк провину не визнає. Знаєте, навіть зараз, коли цього садистові винесли вирок, легше ні мені, ні мамі не стало. Яну не повернути.

– З ким зараз її дочка?

– Зі мною. Малятку вже два роки і два місяці. Вона називає нас з чоловіком мамою і татом. Поки ми нічого їй не розповідаємо – нема чого травмувати дитину. Хоча, звичайно, коли-небудь вона про це дізнається.


Читайте також:


Залишити коментар: