Затверджено нову Галузеву угоду для працівників освітньої галузі



Міністерство освіти та Профспілка працівників освіти ухвалили текст нової Галузевої угоди

Пише - джерело.

 

Міністерство освіти і науки України спільно з Профспілкою працівників освіти і науки затвердили текст нової Галузевої угоди. Оновлений документ передбачає узгоджені позиції сторін, спрямовані на співробітництво, створення умов та підвищення ефективності роботи установ і закладів освіти, а також реалізацію на цій основі професійних, трудових і соціально-економічних гарантій освітян та студентів.

Зокрема, ця угода дає підстави для регулювання трудових відносин у галузі та соціально-економічних питань, що стосуються інтересів працівників та осіб, які навчаються у закладах вищої та професійно-технічної освіти. Як зазначив міністр освіти Сергій Шкарлет, нова Галузева угода має понад 15 нових пунктів, які будуть втілюватися у життя спільно з профспілкою. «Важко виділити позиції в новій Галузевій угоді, які мають пріоритетне значення. Вони всі важливі.

Тому щиро дякую нашій Профспілці, щиро дякую колегам, які спільно з Міністерством напрацювали нову Галузеву угоду, із задоволенням її підпишу», — наголосив очільник Міносвіти. У профспілці доволі високо оцінили нову редакцію документа. Зокрема, голова Федерації профспілок України Григорій Осовий привітав освітян із напрацюванням документа, який, на його переконання, «ілюструє дієвий і ефективний соціальний діалог між профспілкою та профільним міністерством».

«У нинішніх кризових умовах, спричинених COVID-19, важливо зберегти надбання, які були. Це завдання №1», — акцентував Григорій Осовий, додавши, що у пропонованій до підписання угоді примножено та закріплено гідний рівень захисту прав. Передбачається, що процедура підписання нової Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки та Профспілкою працівників освіти і науки відбудеться найближчим часом.


Читайте також:


Залишити коментар: