Затримати! НАБУ оголосило термінову підозру – не сховається



Йдеться про колишню заступницю голови Державної міграційної служби Діану Пімахову. Ще в 2017 році вона була фігуранткою масштабного розслідування корупційних схем в Міграційної служби.

За даними слідства, в червні 2017 року підозрювана запропонувала організувати оформлення посвідки на проживання в Україні громадянину В’єтнаму на рік з можливістю продовження терміну до 3 років. За надання такої послуги чиновниця вимагала та отримала неправомірну вигоду в розмірі 1800 доларів США. Про це інформує прес-служба НАБУ.

- джерело.

Крім того, як встановило слідство, в серпні 2017 року перший заступник голови ДМСУ запропонувала громадянину Ірану отримати громадянство України за нібито територіальне походження, яке повинно підтверджуватися помилковими офіційними документами. Це б дозволило іноземному громадянину отримати паспорт громадянина України та паспорт для виїзду за кордон.

В цьому випадку Пимахова просила 30 тисяч доларів.

Колишній чиновниці кваліфікують “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”. Санкція цієї статті Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.


Читайте також:


Залишити коментар: