ЗАРПЛАТИ ПІДВИЩУВАЛИСЯ ОСТАННІМИ РОКАМИ СЕРЙОЗНИМИ ТЕМПАМИ: МІНІСТР ПОВІДОМИВ ЧОМУ ВІДКЛАЛИ ПІДВИЩЕННЯ ЗАРПЛАТ ВЧИТЕЛЯМ ДО КІНЦЯ 2021 РОКУ (ВІДЕО)



Міністр фінансів Сергій Марченко (чиновник) заявив, що підвищення зарплат учителям відкладається через нестачу грошей у розпал пандемії коронавірусу.

- джерело.

В ефірі програми “Право на владу” він уточнив, що в бюджеті на 2021 рік усе ж передбачено зростання зарплат для педагогів, але тільки на 30% (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

“Зарплати вчителів підвищувалися останніми роками серйозними темпами. Є постанова, яка передбачає підвищення в рази, але ми не можемо собі цього дозволити, особливо в період пандемії, коли нам потрібно підтримати медиків”, – пояснив Марченко.

Для такого підвищення, за його словами, у бюджеті мають бути кошти. На питання про те, коли педагоги можуть розраховувати на більш високу оплату праці, міністр не зміг сказати.

Водночас Марченко додав, що в бюджеті на 2021 рік уже передбачено підвищення на 30%. “Є єдина тарифна сітка, є мінімальна зарплата. Зарплати не будуть знижені та будуть підвищені в запланованих обсягах”, – пояснив він.


Читайте також:


Залишити коментар: