Заробили на діамантах: в Італії розкрили схему відмивання грошей



В Італії відому компанію Diamond Private Investment, яка займається продажем діамантів, звинуватили в мільйонних махінаціях на ринку.

- джерело.

Про це повідомляє repubblica.it.

Правоохоронці арештували майно виробника коштовного каміння в цілому на 700 млн євро. У числі підозрюваних – 2 великі компанії і 5 банків.

Зазначається, що розслідування стосується подій 2012-2016 років, коли дві фірми Intermarket Diamond Business і Diamond Private Investment нібито продавали діаманти за ціною, що набагато перевищує їх реальну вартість через філії італійських банків.

Так, слідство заявило про ймовірну причетність до відмивання грошей банківських установ Banco Bpm, Banca Aletti, Unicredit, Intesa Sanpaolo і Mps.

Примітно, що серед ошуканих клієнтів виявилися відомі в Італії особистості. Так, прокуратура повідомила про те, що жертвами шахраїв стали — популярний рок-музикант Васко Россі, ведуча Федеріка Панікуччі і підприємниця Діана Бракко.

Загалом, за даними слідства, йдеться про кілька десятків тисяч вкладників. Гроші близько сотні клієнтів вийшло повернути.

Повідомляється, що в розслідуванні взяли участь близько 70 правоохоронців.

До цього, після низки журналістських розслідувань, Антимонопольне управління вже починало розслідувати справу і навіть наклало штрафи в розмірі 12,35 млн євро на обидві компанії в жовтні 2017 року.


Читайте також:


Залишити коментар: