Залужний подякував жінкам, які служать у ЗСУ, та показав щемливе відео із захисницею



В українській армії служать не лише чоловіки. Жінки також беруть до рук зброю та виконують складні завдання.

Пише - джерело.

Головнокомандувач Валерій Залужний розповів, що внесок кожної жінки важко навіть оцінити. Адже в ЗСУ їх тисячі.

Залужний висловив повагу жінкам в ЗСУ
Головнокомандувач опублікував щемливе відео про жінок у ЗСУ. На ньому вони розповідають про небезпечні й складні моменти війни, які пережили. Наші жінки-воїни здаються справжніми амазонками. Їхньою відвагою можна тільки захоплюватися та навіть заздрити.

Тисячі жінок, які сьогодні служать і працюють у Збройних Силах України, роблять неоціненний внесок у захист нашої держави. Повага і вдячність кожній з них,
– поділився Залужний.

Що переживає жінка на війні: дивіться відео

Скільки жінок служать у ЗСУ
Ганна Маляр – заступниця міністра оборони – під час Другого саміту перших леді та джентльменів розповіла, що наразі на передовій служать понад 5 тисяч жінок. А загалом на ЗСУ працюють у десять разів більше жінок.

Маляр зауважила, що в Україні було два сплески збільшення кількості жінок у лавах ЗСУ. Вперше це відбулося у 2014 році. Вдруге – у 2022 році. Маляр наголосила, що це – зображає характер української жінки, яка сама заходить у ЗСУ й займає там своє почесне місце.

Заступниця міністра оборони додала, що станом на липень 2022 року у лавах ЗСУ служить понад 38 тисяч військовослужбовиць. Це – на 7 тисяч більше, аніж було у жовтні 2021 року.

Військовий облік і мобілізація жінок в Україні
З 1 жовтня 2022 року жінок, які мають певні спеціальності та/або професії, братимуть на військовий облік військовозобов’язаних. Це викликало хвилю занепокоєння у суспільства. Генштаб же уточнював, що жінки ставатимуть на облік лише за своєю згодою.
При цьому кого саме мобілізовуватимуть в першу чергу серед військовозобов’язаних жінок невідомо. Це залежатиме від різних чинників. Зокрема, мобілізаційного завдання Генштабу для кожного регіону, для військкоматів та від того, які спеціалісти необхідні армії. Проте жінка може отримати відстрочення від мобілізації на тих же підставах, що й військовозобов‘язані чоловіки.
Також військовозобов’язаним жінкам виїзд за межі України можуть обмежити. Ймовірно, що виїхати матимуть змогу тільки ті категорії жінок, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.
Як наші жінки захищають Україну: дивіться відео


Читайте також:


Залишити коментар: