Закарпатка розповіла про навчання в Італії



Студентка УжНУ поділилася враженнями від семестрового навчання в Італії

- джерело.

Представники Ужгородського національного університету активно долучаються до міжнародного обміну в рамках програми Erasmus+. Так, нещодавно магістрантка Українсько-угорського навчально-наукового інституту Ніколетта Пажо повернулася з Падуї (Італія), де навчалася півроку.Для студентки навчання в Падуанському університеті виявилося цікавим. До того ж виш – один із найдавніших у Європи (заснований у ХІІІ столітті).
«Змогла порівняти, як відбувається навчальний процес в Італії та Україні, ознайомитися зі структурою європейського закладу освіти із давніми традиціями, оцінити роботу викладачів, студентів. Виявила чимало відмінностей, як порівняти з навчанням в Україні, зокрема в культурному аспекті», — зауважила Н. Пажо.

Облаштуватися Ніколетті допомогли студентки Падуанського університету, які навчалися в УжНУ за програмою Erasmus+.

В Італії Ніколетта Пажо знайшла нових друзів, здобула корисний досвід, стала самостійнішою і, зрештою, пізнала культуру іншої країни. Студентка отримувала стипендію, якої вистачило і на проживання, і на подорожі. Таким чином, удалося відвідати Венецію, Пізу, Портофіно, Маростику та інші мальовничі місця Італії.

«Згадую півроку в Італії – як дивовижний сон. Шкода, що час швидко минув, але тішать незабутні спогади та враження. Раджу ровесникам використовувати кожну можливість, яку дарує студентський період», — підсумувала Ніколетта Пажо.

Про можливості програми Erasmus+ дізнавайтеся на сайті відділу міжнародних зв’язків УжНУ.

Ольга Брайлян,

фото з архіву Ніколетти Пажо

Медіацентр УжНУ


Читайте також:


Залишити коментар: