Загибель “Відьми” та “Діда”: українські бійці помстилися окупантам



У вівторок, 2 квітня, бойовики 15 разів атакували позиції українських військових, в наслідок чого під Попасною загинули двоє захисників України та ще двоє отримали поранення.

- джерело.

По українських військових було випущено 103 боєприпаси калібрів 152, 120 та 82 мм. Про це повідомляється у зведенні штабу Операції об’єднаних сил.

Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними військової розвідки, вогнем у відповідь українські бійці ліквідували трьох окупантів та поранили ще вісьмох.

В ніч на 3 квітня бойовики вогонь не відкривали.

У штабі ООС зауважують, що українські військові “надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню”.

Як відомо, 2 квітня у зоні проведення Операції об’єднаних сил внаслідок прямого потрапляння міни в бліндаж загинуло двоє українських бійців. Це Яна Червона і Олександр Мілютін. Яна Червона з Харкова.

Була волонтером. Добровольцем відправилась на фронт у 2016-му. У неї залишився чоловік і двоє малих дітей — син і дочка. Олександр Мілютін – старший сержант родом з міста Бахмут на Донеччині.

Додамо, що Об’єднані сили опублікували фото убитих в березні терористів. З них 12 упізнали, знайли профілі у соцмережах і опублікували також дані. Усього ліквдували 56 осіб.

Фото упізнаних бойовиків, ліквідованих за місяць, продемонстрував офіцер ЗСУ і блогер Анатолій Штефан ( “Штірліц”) у себе в Facebook.

Небойові втрати склали 9 окупантів ( порушення заходів безпеки, смерть в результаті суіциду, вбивство), та 16 отримали поранення.

Він Додав, що дані про втрати противника можуть бути занижені. Лідери бойовиків мають розпорядження від російського керівництва по можливості приховувати втрати.

“Куратори з РФ наказують систематично занижувати офіційну кількість загиблих і поранених, в зв’язку з низьким так званим закликом на” військову службу за контрактом “і небажанням останнім часом захищати так звані кордони республіки”, – зазначив офіцер ЗСУ.

Більшість бойовиків які брали участь у бойових діях протягом перших років війни, вже розчаровані ідеями “русского мира” та так званої новоросії і звільняються з підрозділів російсько-окупаційних військ.


Читайте також:


Залишити коментар: