З’являється “надлюдський імунітет”: вчені розповіли про вплив на організм вакцин від СOVID-19



З’являється “надлюдський імунітет”: вчені розповіли про вплив на організм вакцин від СOVID-19

- джерело.

Імунітет виробляється у людей, які спочатку перехворіли на коронавірус, а пізніше — вакцинувалися.

У перехворілих на коронавірус і водночас людей, які вакцинувалися від нього — з’являється “надлюдський імунітет”. До такого висновку прийшли вчені, пишуть Версії з посиланням на ТСН.

Про це пише видання Daily Mail.

Так званий “гібридний або надлюдський імунітет” з’являється у людей, які вакциновані одним з двох препаратів: Pfizer або Moderna. Експерти пояснюють, що ці вакцини передають людині частину генетичного матеріалу COVID-19, який вчить імунну систему розпізнавати вірус в разі інфекції.

У пацієнтів згодом з’являється безліч антитіл, здатних реагувати на різні види коронавірусу.

“В одному дослідженні пацієнти з цим “гібридним імунітетом” продемонстрували здатність реагувати на нові, більш небезпечні варіанти коронавірусу і, можливо, навіть на штами, які ще не існують”, з’являється відзначили в Daily Mail.

Зараз вчені продовжують вивчати стан здоров’я пацієнтів, щоб зрозуміти, як імунітет буде справлятися проти інших штамів вірусу.

Нагадаємо, що в Україні станом на 8 вересня зробили понад 10 млн щеплень. Понад 5,6 млн українців вже отримали принаймні одну дозу, а 4,4 млн людей — дві дози вакцини про коронавірусу.


Читайте також:


Залишити коментар: